Eerste lading MMondmaskers naar de Voedselbank met hulp van Project Open Air
 

Kort geleden werd bekend dat iedereen in het openbaar vervoer vanaf 1 juni een mondmasker moet dragen. Dit was het moment dat de initiatiefnemers van MMondmaskers zich afvroegen wat dit betekent voor mensen met een bijstandsuitkering, of mensen die gebruik maken van de Voedselbank.

Vaak zijn zij voor hun vervoer immers afhankelijk van het ov en dan kan het aanschaffen van mondmaskers best een aanslag zijn op het budget.

Zij kwamen daarom met een plan:

Gratis duurzame mondmaskers voor Nederlanders met een kleine portemonnee!

De initiatiefnemers komen zelf uit Drenthe, dus daar ondernamen zij als eerste actie. De plaatselijke kringloopwinkel Het Goed leverde gebruikt textiel om de mondmaskers van te maken. Project Open Air steunde dit plan met een donatie van € 3000,- om verdere materialen te kunnen bekostigen. Menso, CoHelpers Coevorden en 50|50 Workcenter van het Leger Des Heils naaien de mondmaskers, met hulp en coördinatie van de Gemeente Emmen, 4 Green Support, en het vrijwilligersnetwerk van VLNTR.

MMondMaskers

Toen bekend werd dat vanaf 1 juni iedereen in het OV een mondmasker moet dragen, vroegen de initiatiefnemers van MMondMaskers zich af wat dit betekent voor mensen met een bijstandsuitkering, of mensen die gebruik maken van de Voedselbank. Zij kwamen daarom met een plan: gratis duurzame mondmaskers voor Nederlanders met een kleine portemonnee!De plaatselijke kringloopwinkel Het Goed leverde gebruikt textiel om de mondmaskers van te maken. Project Open Air NL steunde dit plan met een donatie van € 3000,- om verdere materialen te kunnen bekostigen. Menso, CoHelpers Coevorden en 50|50 Workcenter van het Leger Des Heils naaien de mondmaskers, met hulp en coördinatie van de Gemeente Emmen, 4 Green Support, en het vrijwilligersnetwerk van VLNTR.Lees meer: https://projectopenair.nl/eerste-lading-mmondmaskers-naar-de-voedselbank-met-hulp-van-project-open-air/

Geplaatst door Project Open Air NL op Donderdag 2 juli 2020

 

In totaal heeft Voedselbanken Nederland 185.000 mondmaskers nodig om alle klanten en hun gezin te kunnen voorzien. Om dit doel te halen is er meer hulp nodig. Geld, materiaal, maar ook mensen die willen helpen om de mondmaskers naaien.

Help je ook mee? Ga naar www.mmondmaskers.nl hoe je kunt bijdragen aan dit geweldige initiatief.

Lees ook het artikel in de Emmer Courant: Actie MMondmaskers voor Voedselbank Zuidoost-Drenthe van start