Nood-beademingsapparaat

Spring direct naar de updates over dit project.

Te weinig beademingsapparaten op de Intensive Care

Het aantal patiënten dat met een coronabesmetting moet worden opgenomen in het ziekenhuis, neemt snel toe. Daarvan moet een gedeelte worden opgenomen op de intensivecareafdeling om te worden beademd.

De bestaande aantallen beademingsapparaten zijn hiervoor niet toereikend. Natuurlijk worden er door de reguliere fabrikanten apparaten geleverd, maar deze kunnen de vraag waarschijnlijk onvoldoende bijbenen. Daarom worden er wereldwijd allerlei initiatieven gestart op op een alternatieve manier meer beademingsapparaten te leveren. Daar doen wij ook aan mee.

Zo zorgen wij voor nood-beademingsapparaten

We zijn begonnen met een analyse-fase waarin we hebben gekeken naar de beschikbare ontwerpen van beademingsapparaten in de open source community van Helpful Engineering. Er zijn hier verschillende ontwerpen gedeeld, waaronder dit ontwerp van MIT: https://e-vent.mit.edu.

De basis van dit type nood-beademingsapparaten is dat een handmatige beademingsballon machinaal wordt ingedrukt. Hierbij kan het ademvolume, ritme en in/uit-verhouden worden geregeld. Tevens is ons apparaat uitgerust met een functie waarbij een arts wordt gealarmeerd als de ademdruk boven of onder een ingesteld niveau komt.

Volgens onze visie is het positief dat er momenteel op allerlei plekken in de wereld wordt gewerkt aan zo’n apparaat. Het is geen wedstrijd tussen verschillende oplossingen maar een gemeenschappelijke strijd tegen de gevolgen van dit virus. Zodoende zet ons team alles-op-alles om op korte termijn productie-klaar te zijn met een oplossing die makkelijk en snel te produceren is over de hele wereld.

Helping the Open Air Project (HOAP)

Op dit moment is de website hoap-ventilator.org live. Hierop staat alle informatie (open source) over de HOAP-ventilator, een noodbeademingsapparaat dat uitkomst kan bieden op het moment dat er niet voldoende normale beademingsapparatuur beschikbaar is. Dit apparaat kan in geval van nood de eerste 24 uur gebruikt worden voor een Covid-19 patiënt.
Op de website zijn alle bronbestanden ter beschikking gesteld, zodat ook anderen het apparaat kunnen produceren.

Design prototype v2 Project Open Air nood-beademingsapparaat.

Partners

TNO is partner in dit project om het testen en valideren hiervan te versnellen. Daarnaast worden we geholpen door intensivist Erik Koomen van UMC Utrecht als adviseur in het project.

tno

 
 

Updates over dit project

 

Website nood-beademingsapparaat HOAP (open source) live

- Eén van de projecten waar Project Open Air vanaf het begin bij betrokken is geweest, is de ontwikkeling van nood-beademingsapparatuur. Vanwege het dreigend tekort aan beademingsapparatuur zijn verschillende partijen aan de slag gegaan om hier een oplossing voor te vinden.…
 
Lees verder
 
 

Crowdfundingcampagne succesvol

- Samen hebben jullie meer dan €86.000 gedoneerd en daarmee is het doelbedrag gehaald. Wij zijn ontzettend blij met dit fantastische nieuws! Het biedt voldoende werkkapitaal om de projecten, die sinds begin maart gestart zijn, verder te ontwikkelen. Projecten waarmee we…
 
Lees verder
 
 

Project Open Air in de Telegraaf: Onbetaalbaar werk in strijd corona

- Op donderdag 16 april schreef De Telegraaf onderstaand artikel over Project Open Air. Klik op de afbeelding om het hele artikel te lezen via telegraaf.nl.
 
Lees verder
 
 

Update samenwerking met Stogger

- In samenwerking met Stogger (zie ook freebreathing.org) zijn we inmiddels bezig met verbeteringen op mechanical engineering van hun initiële ontwerp van een beademingsapparaat. Dat is inmiddels getest en wordt er samengewerkt met het Radboudumc te Nijmegen en andere specialisten op…
 
Lees verder
 
 
 
 
‹ Ga naar het overzicht van lopende projecten