Project Open Air NL gaat nieuwe fase in
 

Sinds half maart werkt Stichting Project Open Air NL hard aan het bestrijden van de COVID-19 pandemie en de gevolgen daarvan. Hierbij lag de focus al die tijd op het ondersteunen en ontlasten van de zorg.

Inmiddels kunnen wij gelukkig zeggen dat het virus in Nederland redelijk onder controle lijkt. Dankzij vele initiatieven zijn er al goede oplossingen gevonden voor een aantal nijpende tekorten. Het aantal nieuwe besmettingen is laag en de situatie in de zorg lijkt stabiel. Maar in de afwezigheid van een effectief vaccin is het onduidelijk wat de toekomst gaat brengen.

Voor Project Open Air NL een perfect moment om de strategie te verfijnen. De laatste weken hebben wij, aan de hand van alle geleerde lessen, hard gewerkt aan het beleidsplan voor de rest van 2020. Daarnaast is de website vernieuwd.

Wat is er veranderd?

We leggen meer de nadruk op de ondersteuning aan partijen die oplossingen ontwikkelen in de strijd tegen (de gevolgen van) COVID-19. Dit kan bijvoorbeeld financiƫle ondersteuning zijn, als eenmalige innovatie-impuls of als groeikapitaal. Daarnaast denken we graag mee in elke fase van een project en zetten wij ons netwerk in om vraag en aanbod te verbinden.

Ook de focus is iets verschoven. Tijdens de oprichting konden de reguliere leveranciers de grote vraag naar kritische (beademings-)apparatuur en andere essentiƫle onderdelen niet aan. De focus van de stichting lag toen op het faciliteren van aanvullende productie.

Inmiddels staat de stichting ook open voor andere oplossingen die bijdragen aan het ondersteunen van de zorg. Denk bijvoorbeeld aan preventie, behandeling en nazorg van COVID-19. Hieronder vallen noodbeademing, thuismonitoring en alternatieven voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wat betekent dit voor mij?

Ontwikkelaars en producenten kunnen ondersteuning aanvragen, waaronder subsidie. Lees meer op de pagina voor ontwikkelaars.

Zorgverleners kunnen nog altijd hun tekorten aan ons doorgeven. Wij stellen ons op als constructieve gesprekspartner. We verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven die al passende oplossingen produceren of onderzoeken alternatieve mogelijkheden. Lees meer op de pagina voor zorgverleners.

Meer weten?

De komende weken wordt de projectpagina vernieuwd, daar kun je dan alles lezen over de projecten die wij ondersteunen. Stuur gerust een bericht naar info@projectopenair.nl, we gaan graag het gesprek aan.