Voor zorgverleners

Welke vraag is er vanuit de zorg?

De vraag vanuit de Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen is leidend in Project Open Air NL. Aan welke persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen is of dreigt een tekort? Aan welke creatieve oplossing is behoefte?

Zet ons aan het werk en geef direct door wat u nodig heeft.

Wat heeft u nodig?

Stichting Project Open Air NL is opgericht met één doel: het ondersteunen en ontlasten van de zorg ten tijde van de door het SARS-CoV-2 virus veroorzaakte COVID-19 pandemie.

Ook in Nederland staan onze zorgverleners door de flink toegenomen zorgvraag enorm onder druk. Er zijn snel tekorten ontstaan aan persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen zoals beademingsapparatuur en onderdelen daarvan. Dankzij vele initiatieven zijn er al goede oplossingen gevonden voor een aantal nijpende tekorten, waaronder bijvoorbeeld de alternatieve productie van mond/neusmaskers.

Echter zien wij dat nog veel ziekenhuizen en zorginstellingen tekorten ervaren aan essentieel materiaal in de behandeling en verzorging van hun patiënten en bewoners.

De vraag vanuit de Nederlandse zorginstellingen is leidend in Project Open Air NL. Aan welke persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen is of dreigt een tekort? Aan welke creatieve oplossing is behoefte? Zet ons aan het werk.

Wat wij doen

Project Open Air NL heeft de ambitie om in no time te doen wat deze crisis vereist: slim samenwerken en innovatie aanjagen om levens te redden. Project Open Air NL brengt partijen bij elkaar en biedt een platform voor vakkundige, veilige en relevante samenwerking.

Wij ondersteunen (ook financieel) initiatieven die creatieve oplossingen ontwikkelen om de tekorten in de zorg op te vangen. Dit doen we samen met meer dan 100 productiebedrijven, productontwikkelaars en onderzoeksinstellingen. Door een goed beeld te krijgen van jullie behoeften, kunnen wij een team van vrijwillige engineers inzetten om op korte termijn oplossingen te bedenken en te produceren.

Uw vraag is daarbij leidend. Dit is het plan.

  1. Vertel ons waar u tekorten ervaart of waar deze dreigen. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om persoonlijke beschermingsmiddelen of apparatuur en toebehoren/onderdelen daarvan.
  2. Wij stellen ons op als constructieve gesprekspartner en verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven die al (lokaal) passende oplossingen produceren (waarbij de stichting geen belang heeft in voorgestelde oplossingen).
  3. Wij onderzoeken de (technische) haalbaarheid van het produceren van eventuele (alternatieve) oplossingen die lokaal geproduceerd kunnen worden. Hierbij kunt u denken aan reverse engineering van bestaande onderdelen of het gebruik van open source ontwerpen.

Inventarisatie zorgvraag omtrent COVID-19

Zet ons aan het werk en geef direct door wat u nodig heeft.